Regio Maldegem - Eeklo - Brugge
0485 74 51 97
info@vannoorwege.be
Bereikbaar van 9u tot 17u
Maandag tot vrijdag

U overweegt camerabewaking?

Camerabewaking geeft een extra gevoel van veiligheid, en schrikt mensen met slechte bedoelingen af. Schade, diefstal of overlast? De opgenomen camerabeelden hebben een watermerk, en leveren sluitend bewijsmateriaal.

Onderstaande stappen tonen hoe we te werk gaan bij een nieuwe installatie. 

1

Bezoek ter plaatse

We komen bij u langs en bekijken samen de mogelijkheden. Denk hierbij aan bekabeling, stroomvoorziening en optimale plaatsing.

2

Berekenen | Offerte

Op basis van uw wensen, afmetingen, detectie en bekabelingsmogelijkheden berekenen we welk systeem en camera’s in aanmerking komen in uw specifiek project. 

Belangrijk! Laat uw installatie enkel uitvoeren door een vergunde onderneming. Enkel zo bent u in regel met de wetgeving.

3

Plaatsing

Na goedkeuring van de offerte en het cameraplan gaan we aan de slag. We zorgen voor alles. Van bekabeling tot u wegwijs maken in de mobiele app en monitoringsoftware. 

Mogelijkheden

In de wereld van de camerabewaking zijn er enorm veel opties. Hieronder enkele mogelijkheden en technische termen verder verklaard. Wij denken steeds met u mee, zodat u steeds kiest voor de best passende oplossing. 

Analoog vs IP

Kiest u voor analoog of IP? Er zijn enorm veel mogelijkheden, en we kunnen hier dan ook geen echte winnaar aanduiden. Elk scenario is anders, waardoor de ene technologie voorkeur kan hebben op de andere.

Opname van beelden

Een recorder is niet altijd een vereiste, hoewel we dit wel sterk aanraden. Specifieke modellen IP camera’s kunnen bijvoorbeeld opnemen op een onboard SD kaartje, terwijl analoge camera’s steeds een recorder gebruiken om hen aan te sturen. Hierin bestaat nogmaals een onderscheid tussen een NVR (voor IP camera’s), een DVR (voor analoge camera’s) en een hybride recorder (combinatie van IP en analoog). 

Modellen 

Een bewakingscamera komt in verschillende modellen, maten en functies. Zo heb je dome, bullet en bijv. PTZ camera’s. Er zijn types met een vaste lens, een verstelbare lens (varifocal) en motorische camera’s met elektrisch verstelbare lens of zelfs besturing vanop afstand (PTZ : pan-tilt-zoom)

Nachtzicht dankzij IR leds

De meeste camera’s beschikken over IR verlichting. Dit maakt nachtzicht in hoge resolutie mogelijk. De nieuwe generatie beschikt zelfs over Starlight technologie, waarbij er bij de kleinste lichtopbrengst nog in kleur kan worden gefilmd. 

Detectie : de mogelijkheden

De meest eenvoudige vorm van videodetectie is bewegingsdetectie op pixelniveau. Hierbij verplaats een massa pixels zich naar een andere zone en deze geeft een trigger tot opname. IVS is de meer ‘intelligente’ oplossing, waarbij valse triggers beter kunnen worden vermeden. 

Beelden bekijken

Elk systeem heeft standaard de mogelijkheid om de beelden te bekijken op uw computer, tablet en smartphone. Dankzij uw internetverbinding kunnen alle beelden tevens worden bekeken op verplaatsing, waar u ook bent. En dit alles via een veilige, versleutelde verbinding.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Vrijblijvende offerte

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze zijn nodig om een vlotte werking van de website te garanderen. Door verder te surfen op onze website, accepteert u het gebruik van deze cookies.